ÜRETİM TAKİP SİSTEMİ

Omka Üretim Takip Sistemi, üretim hatlarına bağlanan cihazlar vasıtasıyla, istenilen bilgileri makineden alıp, bilgisayar başındaki kullanıcıya aktarabilmeye olanak sağlamaktadır. Aynı zamanda vardiya sonu üretim raporları Excel dökümanı olarak ya da istenilen bir formatta alınabilmektedir. Kendi üretimimiz cihazlarımız ve yazılımlarımızla, siz değerli müşterilerimiz açısından ciddi fiyat avantajı sağlayan yüksek kaliteli, garantili cihazlar sayesinde, kullanıcıların her istediği bilgiyi, ilgili yönetici ve personellere aktarabilmektedir.

Müşterilerimizin Taleplerine Göre Hazırlanabilen Veriler;

  1. Makine kodu,
  2. Çalışılan vardiya,
  3. Operatör Adı,
  4. Üretim Sayacı,
  5. Makine Hızı,
  6. Üretilen ürün adı, ürün kodu
  7. Makinenin hangi duruş nedenleriyle durduğu,
  8. Makinenin kaç defa durduğu,
  9. Makinenin kaç dakika durduğu,
  10. Tüketilen hammadde miktarı,
  11. Tüketilen enerji miktarı,
  12. Üretim hedefi
  13. Üretim Kalite Verileri,
  14. Aynı sisteme entegre olarak çalışanların fabrikaya giriş-çıkış saatleri (Personel Takip Sistemi)

Yukarıda verilenlerin yanı sıra, aynı zamanda kullanıcı tarafından üretim hedefini, çalışılacak ürünleri ve hangi sırayla hangi ürünün çalışacağı bilgilerini gönderme imkânı da bulunmaktadır. Bunların yanı sıra müşterilerimize özel projeler de yapmaktayız.

ÜRETİM TAKİP SİSTEMİ AVANTAJLARI

  1. Operatör ‘e göre üretim takibi yapabildiğinden operatör performansını belirleyebilme,
  2. Üretim ve arıza bakım bölümlerindeki teknik personel performansını belirleyebilme.
  3. Makinenin 24 saat gözetim altında olduğu bilindiğinden operatör performansını arttırma.
  4. Makinenin anlık duruşu görüntülenebildiğinden, yönetim ve teknik personel tarafından hızlı müdahale sağlayabilmesi,
  5. Sistem doğrudan internet ortamına entegre olduğundan, internet kullanılan herhangi bir yerden, yurtdışından dahi verilerin izlenebilmesi,
  6. Temel duruş nedenlerini belirleyebildiğinden, kısa duruşlar da hızlı bir şekilde seçilebildiğinden, kestirimci bakım desteği sağlaması. Bu duruşları grafik olarak görüntüleyebilme.
  7. Kendi içinde anlık hesaplamalar ve raporlamalar yapabildiğinden, üretim personelinin iş yükünü azaltması.
  8. Talep edilmesi durumunda makineden enerji analizi vasıtasıyla anlık elektrik tüketimi ölçümü yapabilmesi.
  9. Tesiste mevcutta kullanılan ERP programına uyarlanabilmesi veya ERP programı yoksa müşteriye özgü program hazırlanabilmesi.
  10. Hem elektronik cihazların hem de bilgisayar yazılımlarına tarafımızdan uzaktan müdahale edilebilmesi veya iyileştirmeler ve güncel versiyonlar yüklenebilmesi.
  11. Üretim mühendisi tarafından kendi bilgisayarları üzerinden çalışılacak ürünlerin, üretim kodu ile üretim hedeflerinin üretim takip ekranında gönderebilme imkanı sağlaması.

 

ÜRETİM TAKİP SİSTEMİ OPERATÖR PANELİ

Aşağıda farklı sektörlerde kullanılan OMKA Endüstriyel Üretim Takip Paneli görülmektedir. Bu operatör panel vasıtasıyla üretim ile alakalı bazı bilgiler buradan izlenebilmekte, gerekli bilgi girişleri bu paneller vasıtasıyla yapılabilmektedir.

 

                    

Resim-1 Çocuk Bezi Makinelerinde Kullanılan OMKA Operatör Panel                                             

  

                    

Resim-2 Enjeksiyon Makinelerinde Kullanılan OMKA Operatör Panel         

 

                   

Resim-3 Boru ve Mil İşleme Makinelerinde Kullanılan OMKA Operatör Panel

 

ÜRETİM TAKİP PROGRAMI

                                                                                                                           

Bir RF (Kablosuz Haberleşme Modülü) veya kablolu sistem sayesinde verileri operatör panellerden alıp ağ ortamına aktarmak için kullanılmaktadır. Aynı zamanda internete bağlı olan iş ağı üzerinden, fabrika dışından da üretimi izleme imkanı da sağlamaktadır. 

 

Farklı bir tesis için hazırlanmış üretim takip sistemi takip programı görülmektedir.

Aynı anda 6 veya daha fazla makinenin anlık olarak izlenmesine olanak sağlayan terminal bilgisayar takip ekranı

   

Terminal program üzerinden detaylı üretim takip ekranı

OMKA KULLANICI BİLGİSAYARI YAZILIMI

 

Ağa bağlı bulunan diğer bilgisayarlarda üretim verilerini anlık olarak takip edebilmek, istenildiğinde son vardiya raporunu görebilmek veya Excell raporu alabilmek için kullanılmaktadır. 

 

EXCELL VARDİYA RAPORU 

 

Kullanıcı istedği anda bir önceki vardiya sonu değerlerini bir rapor ekranı veya excell tablosu üzerinde görüntüleyebilmektedir.

 

 

 

Farklı bir excell rapor çıktı örneği görülmektedir.

Bilgisayarlı Tip Üretim Takip Sistemi

Kullanıcıların talepleri doğrultusunda OMKA Mühendislik olarak Bilgisayar OP (Endüstriyel PC) li üretim takip sistemleri tasarlanabilmektedir. Bilgisayarlı tip üretim takip sistemi OMKA Operatör Takip Sistemine göre farkı hat başında Elektronik Operatör Panel yerine dokunmatik bilgisayar kullanılmasıdır. Bu cihazda avantaj olarak, operatör paneli bilgisayar olduğundan, yazılım güncellemeleri uzaktan yapılabilmektedir.

                                                                   

 

Barkodlu Üretim Takip Sistemi

Üretim takip sistemine entegre veya harici olarak barkod baskı ve okuma ile üretim ve depo takibi yapılabilmektedir. Çıkan ürünlere veya paketlere tanımlabilen barkodlar vasıtasıyla sisteminiz yürütülebilmektedir. Taşınabilir barkod okuyucu cihazlar ve bilgisayar yazılımı ve kaliteli barkod yazıcılar tarafımızdan kullanıcılara sunulabilmektedir.

                                      

                                    Örnek olarak oluşturulmuş barkod tipleri görülmektedir.

OMKA Barkod okuma sistemleri, standart otomasyon sistemlerinde olduğu gibi, bir konveyör veya paketleme cihazına entegre edilebilmektedir. 

Aşağıdaki uygulamada müşterilerimizin talebine göre, bir konveyör bant üzerine yerleştirilen barkod okuyuculu ürün takip ve sayıcı sistemi görülmektedir. Bu sistem ile depo dan çıkan ve yükleme bandına yerleştirilecek ürünler barkodlarına göre sayılmaktadır.

              

                                                     Barkodlu / QR Kodlu Ürün Takip Sistemi

QR Karekodlu Üretim Takip Sistemi

QR Karekodlu ceptelefonu üzerinden takip edilebilen üretim takip sistemleri tasarlanabilmektedir. QR Karekodlu üretim takip sistemlerinde kod üretici ve yazıcı ile birlikte tüm erp alt yapısına entegre sistemler oluşturulabilmektedir. Aynı zamanda makine üzerinden üretim takip sistemi ile QR Karekodlu depo uygulaması yazılımları da geliştirilebilmektedir. Örnek uygulamalar için bizimle iletişim kurabilir, talep halinde demo cihazlar da sunulabilmektedir.

                                                   

                                                      Örnek olarak oluşturulmuş QR Karekod

 

Fabrikalar Arası Güvenli Bağlantılı Üretim Takip Sistemi

Fabrikalar arası uzak mesafeli haberleşme imkanı sağlayan üretim takip sistemi modeli de tasarlanmaktadır. Bu sistemde amaç fabrikalar arası güvenli veri haberleşmesi sağlanmasıdır. İnternet alt yapısı kullanılmadan, bu sistem ile hızlı veri transferi sağlanarak daha güvenli veri aktarımı yapılabilmektedir. Üretim takibi yapılacak iki işletme arasında veri doğrulayabilme özelliklerine sahip ek haberleşme modülleri kullanılmaktadır. Burada yüksek hızlı ve güvenli iletişime olanak sağlayan kablosuz modemler kullanılmaktadır.

PLC veya Endüstriyel PC 'ye Entegreli Üretim Takip Sistemi

Seri üretim yapan fabrikalarda, sistemi kontrol etmek için PLC li veya Endüstriyel PC li sistemler kullanılmaktadır. Makine içinde zaten işlenmekte olan bilgileri OMKA üretim takip sistemimize entegre edebilmekteyiz. Böylelikle sensör kullanmadan bilgileri doğrudan kaynağından alıp kullanıcıya aktarmamız mümkün olmaktadır. Bunun için cihazlarımız genellikle, makinedeki ethernet veya kullanılan diğer tüm haberleşme alt yapısına entegre olabilmektedir.

 

Android veya IOS Cep Telefonu Yazılımı Destekli Üretim Takip Sistemi

Geliştirdiğimiz cep telefonu yazılımları ile üretim takibinin cep telefonu üzerinden yapılabilmesi mümkün olabilmektedir. IOS, Android veya diğer platformlar için yazılım geliştirilebilmektedir. Böylelikle bilgisayar kullanmadan üretim takibi cep telefonları veya tabletler üzerinden yapılabilmektedir.

 

                   

 

Üretim Takip Sistemi ile Personel Takip Sistemi Entegrasyonu

Parmak izi kontrollü personel takip sistemini Üretim takip sistemine entegre çalışmaları yapabilmekteyiz. Hat başı üretim takip cihazına entegre olarak parmak izi sistemi ile personel devam ve hat başında çalışma saati kontrolü tek sistem içerisinde yapılmaktadır. Hat başında bulunan üretim takip cihazına entegre ettiğimiz parmak izi sistemi hangi operatörün makineyi çalıştırdığı kontrolünü yaparken bir yandan da personel takibi yapan birime de makinenin başında hangi operatör/operatörlerin bulunduğu bilgisini de gönderebilmektedir. 

 

Üretim Takip Sisteminde Andon Ekran Kullanımı

Üretim takip sisteminde hat başı üretim değerlerinin, uzaktan da görüntülenebilmesini sağlamak için Makine başlarında Skorbord tarzı Display 'li ekranlar kullanılabilmektedir. Bu ekranlar çeşitli boyutlarda olabildiği gibi farklı renklerde de tercih edilebilmektedir. Üretim takibinin hat başındaki ekranda görüntülenebilmesi için kullanılan örnek bir model aşağıda gösterilmektedir. 

               

 

Üretim Takip Sisteminde Dot Matris Ekran Kullanımı

Üretim takip sisteminde hatbaşı andon ekran kullanımında displayli panellerin yanı sıra dot matris ekranlar da tasarlanabilmektedir. İki sistem arasında görsel farkın yanı sıra bazı donanımsal farklar da bulunmaktadır. Bu ekran tipinde de farklı renklerde kullanım mevcuttur. İstenilen renklerde ekran tasarımı yapılabilmektedir.

                   

 

Üretim Takip Cihazında Ortam Sıcaklığı Ölçümü

Üretim takip sistemimiz içerisinde hatbaşında kullanılan takip cihazlarımızda ortam sıcaklığı algılayabilen sensörler entegre edilebilmektedir. Böylelikle ortam sıcaklığının proses için önemli olduğu işletmelerde hatbaşlarında bulunan üretim takip sistemimize entegre sensörler ile ortam sıcaklığı da takip edilebilmektedir. Ortam sıcaklığı ortalama olarak veya anlık olarak kullanıcıya aktarılabilmektedir. Hatta talep durumuna göre kullanıcıya sıcaklık aralığı alarmları da sunulabilmektedir. Böylelikle üretim takip sistemine entegre sıkaklık takip sistemi kullanılabilmektedir.

                              

Üretim Takip Cihazı veya Enerji Takip Sistemine Entegre Nem Ölçümü

 

Kamera Fire Atım Sistemine Üretim Takip Sisteminin Entegre Edilmesi

Hızlı çalışan makinelerde / proseslerde kamera üzerinden fire kontrolü yapılıyorsa üretim takip cihazımız sisteme entegre çalışabilmektedir. Bu yolla hem rejekt sayısı alınabilmekte hem de fire (rejekt) detayları alınabilmektedir. Çünkü piyasada bulunan vizyon sistemlerinde her kontrol edilen fire bölümü için ayrı çıkış alınabilmektedir. Ayrıca üretim takip sistemlerimiz bu fire kontrol sistemlerine entegre edilebildiği gibi Kamera Vizyon Fire Kontrol Sistemi de tarafımızdan kurulabilmektedir.

Reject kamera sistemi makine yazılımına entegre ve hatalı ürün tanımlamaları makine içinde yapılmışsa, o bilgileri doğrudan makineden de alabilmekteyiz. 

                                         

Fireli ürün tespiti yapan vision kamera kontrol sistemlerine üretim takip sisteminin entegre edilmesi. 

Enkoder Entegreli Üretim Takip Sistemi

Motor tahriki ile sürekli bir dönüş hareketi sonucunda, bir son kesim tamburu, ileri itki hareketi yapan bir mekik veya krank hareketi sonucu ileri geri hareketi yapan mekanizmalara enkoder eklenerek, rpm ve tur dolayısıyla üretim adedi bilgisini açısal hareket bilgileri ile birlikte alınabilmektedir. Bu bilgiler üretim takip cihazlarımız üzerinden kullanıcılara iletilebilmektedir. Enkoderli sistemler, sensörlü sayım bilgisi alan sistemlere alternatif olarak düşünülebimektedir. 

                           

Üretim Takip Sistemi 'nde Android El Terminali Kullanımı

Üretim takip ekranlarının cep telefonuna entegrasyonu yapılabildiği gibi sadece üretim takibi için kullanılabilecek Dokunmatik El Terminalleri ile birlikte kullanılabilmektedir. Burada kullanım tamamen müşteri seçimine bağlı olarak, hat başı operatör girişlerinden bağımsız olarak bazı önemli bilgiler bu paneller üzerinden alınabilmektedir. Böylelikle üretim takibi yapılırken bazı önemli veri girişlerini bir sorumluya devrederek daha kontrollü hale getirebilmekteyiz. Bazı kontrol altında tutulacak veri girişleri tüm makineler için tek terminal üzerinden yapılabilmektedir. Genellikle dokunmatik ve android cihazlar kullanılmaktadır ancak projeye göre farklı işletim sistemleri de kullanılabilmektedir.           

                                                      

Üretim Takip Sistemi 'nde Yüksek Hızlı I/O Kullanımı

Üretim takip sisteminde eğer sayaç işlevi gören sensör yüksek hızda çalışıyorsa, daha hızlı giriş modülüne ihtiyaç vardır. Omka mühendislik Ar-Ge çalışmaları yapılırken dakikada 1000 tur (rpm) veya adet hızını yakalayacak modüller üzerinde çalışılmıştır. Bu cihazlar test edilirken yüksek hızlı sayıcılar (counter) referans alınarak çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Doğruluk testleri için de yüksek frekanslı test cihazları ve osilaskoplar kullanılmaktadır. 

 

Üretim Takip Sistemi 'nin WEB de Kullanımı

Üretim takip cihazları vasıtasıyla makinelerden alınan bilgiler merkez bir bilgisayara aktarıldıktan sonra web üzerinden kullanıcıya bu bilgiler aktarılabilmektedir. Ek bir web arayüzü hazırlanarak kullanıcıların, cep telefonu, tablet veya bilgisayar üzerinden internet kullanılabilen herhangi bir yerden bu bilgilere ulaşması sağlanabilmektedir.

 

Üretim Takip Cihazlarına Kalite Kontrol Sistemi Entegrasyonu

Üretim takip sistemlerinde kullanılan üretim takip ekranları hat başlarına konularak, üretim bilgilerini kullanıcıya aktarabildiği gibi, hatbaşı kalite kontrol elemanlarının karşılaştığı kalite problemlerini de kullanıcıya aktarabilmektedir. Kullanıcı, ekran üzerinden kalite problemini seçebildiği gibi, kalite problem kodunu ekrana girerek, sorunun karşılaşıldığı saatle birlikte kalite yöneticisine bildirimde bulunabilmektedir. 

                             

 

Üretim Takip Sistemi 'nde Çağrı Oluşturma ve Makine İle Etkileştirme

Üretim Takip Cihazlarında, makine üzerinde sinyal veren cihazlarla dahili olarak veya dolaylı olarak etkileşim sağlanabilmektedir. Bu sayede ani duruş, kullanıcı bilgilendirme, diğer birimleri bilgilendirme gibi işlemler de yapılabilmektedir. Örneğin duruş takip sistemi kullanıldığında, kullanıcı, duruş girmesi için uyarılması gerektiğinde cihaz üzerinde bulunan dahili çıkışlar vasıtasıyla kullanıcı operatör panelleri üzerindeki ikaz ışıkları aktif hale getirilebilmekte ya da siren ikaz çıkışı verilebilmektedir.

 

Üretim Takip Sistemi 'nde Duruş Takibi

Makinelerde duruş takibi için makine 'de dahili kullanılan kontrolcüler üzerinden takip, harici sensör ve vizyon kamera sistemi üzerinden takip ve/veya elle duruş kodu girişi yapılabilmektedir. Böylelikle makine operatör ekranlarında görülebilen duruşlar, üretim takip sistemine eklenen cihazlar vasıtasıyla kullanıcıya aktarılabilmektedir. Bunlara ek olarak kullanıcı makine üzerinden duruş bilgisi alabildiği gibi, operatör takip ekranı üzerinden operatör seçimi ile duruş girebilmektedir. 

            

Üretim takip sistemine ek olarak duruş takibi için verilerin uzun süreli ve farklı türdeki datalar şeklinde tutulabilmesi için veri tabanı ve bunun için hızlı veri alışverişinin yapılacağı bir bilgisayara ihtiyaç vardır. Bu cihazlar eklendikten sonra geriye dönük uzun süreli hem üretim hem de duruş takibi yapılabilmektedir. 

Mevcut cihaz ve bilgisayar yazılım altyapısı ile müşterilerimize 1000 farklı duruş tipinin üzerinde duruş girilebilmesine imkan sağlanabilmektedir. Burada öncelikle mekanik, elektrik, kalite gibi temel duruş tiplerinin seçiminden sonra bu duruşların alt kısımlarında bulanan farklı duruş tipleri seçilebilmektedir. 

 

Üretim Takip Sistemi 'ne Enerji Takip Sisteminin Entegre Edilmesi

Tüketim maliyetlerinin üretilen ürün ile birlikte hesaplanması üretilen ürün bazlı maliyet çıkarılması konusunda önem arzetmektedir. En büyük tüketim kalemlerinden biri de elektrik tüketimi olduğundan üretim takip sistemi ile birlikte çalışacak üretim takip sistemini kullanıcıya bir çok avantaj sağlayacaktır. Makinenin veya makinenin üretim bazlı ayrıştırılabilecek bölümlerinin her bir enerji girişine akıllı sayaç bağlanarak üretim takip cihazımızın bu cihazlar ile haberleşmesi sağlanabilir. Böylelikle her bir üretimin ayrı enerji tüketim maliyetleri de bir sistem altında toplanmış olur. 

Elektrik dışında diğer enerji tüketim kalemlerinin de aynı üretim takip sistemine dahil edilebilmesi mümkün olabilmektedir. Bunlara örnek olarak darbe çıkış özelliği olan doğal gaz sayaçları verilebilir. Doğal gaz sayaç çıkışları üretim takip siseminde kullanılan üretim takip cihazlarına eklenir ve böyelikle doğal gaz tüketimi de üretim değerleriyle birlikte değerlendirilebilmektedir. 

Doğalgaz tüketimi ile birlikte sıvı yakıt sensörleri flowmetre veya belirlibir tüketimde bir pulse gönderebilen sayaçlar ile üretim takip cihazları birlikte çalıştırılabilmekte böylelikle üretim takip sistemine katı, gaz veya sıvı yakıt tüketim ürünleri dahil edilebilmektedir. Bu tüketim kalemleri ile birlikte üretim takibi yapılabilmektedir. 

 

Üretim Takip Sisteminde Bakım Uygulamaları

Makine bazlı bakımların, bakım formları yerine yapılan işlemlerin, üretim takip cihazındaki bakım sayfasından seçip bakım listesine eklenmesi de mümkün olabilmektedir. Hangi bakımın yapılmakta olduğu daha önce sisteme girilmiş isimle seçim yapılarak sistemdeki kullanıcılar bilgilendirilmiş olur. Bunun yanı sıra bakım duruşunun ne kadar sürdüğü bilgisi de duruş takip sistemindekine benzer bir yöntemle üretim takip sistemi kullanıcılarına aktarılmış olur.

 

LCD ve Keypadli Tip Üretim Takip Cihazı

Dokunmatik ekranlı üretim takip sisteminin yanı sıra displayli üretim takip sistemi de kullanılabilmektedir. Prosesin durumuna bağlı olarak ortam şartları değişkenlik gösterebilmektedir. Örneğin aşırı tozlu veya yağlı çalışılan bir ortamda dokunmatik sistemlerde kullanım zorluğu yaşanabileceği için keypad ve display li üretim takip cihazları daha kullanışlı olacaktır.

                      

İşlev ve özellikler bakımından üretim takip sisteminde kullanılan üretim takip cihazlarının farkı olmamaktadır. Ancak kullanım yerine göre faklı cihazlar kullanılabilmektedir. Farklı her üretim takip cihazının diğerine göre avantajları ve dezavantajları bulunabilmektedir. Kullanıcı talebine göre farklı tip tasarımlar da yapılabilmektedir. 

 

Üretim Takip Sistemi ile Kullanılan Takip Ekranları

Daha önceki başlıklarda belirtilen farklı tip 7 segmentli ekran veya Dot Matrisli ekranların yanı sıra LCD TV 'lere tüm makine bilgileri toplanabilmektedir. Tek bir TV ekranını 4 'e bölerek 4 farklı makine bilgisini tek ekranda gösterebilmekteyiz. TV sayısı arttırılarak daha fazla makine bir odada görüntülenebilmektedir. 

                     

Yeni Tip Enerji Takip Sistemleri

Üretim Takip Sistemi ile birlikte çalışabilecek yeni tip enerji takip sistemleri düşünülmüştür, bu sistem sayesinde aynı alt yapıyı kullanarak, üretim takip sistemi ve enerji takip sistemi birlikte kullanılabilmektedir. Bu yapı Üretim takip sisteminin içinde kullanılan Enerji takip sistemi 'nden farklıdır. Bu iki yapı bağımsız çalışmakta ama aynı haberleşme alt yapısını kullanmaktadır. 

                  

 

Bu enerji takip sistemi, üretim takip sistemine, ek birimler ile aynı kablo ve dönüştürücü altyapısı kullanılarak dahil olmaktadır. Sistem üretim takip sistemi ile birlikte çalışabildiği gibi tamamen bağımsız bir sistem gibi de çalışabilmektedir.

                

Rapor ekranında enerji verileri geçmişi görülebilmektedir. Enerji takip sisteminde hem saatlik hem de aylık rapor görüntülenebilmektedir.

Üretim takip sistemi'nde olduğu gibi, Enerji takip sistemi'nde de tarihe göre veri arama özelliği de bulunmaktadır.

 

Ana Makine Operatör Panel ile Üretim Takip Sistemi Ekranı 'nı Eşleştirme

Artık yeni nesil tüm makinelerde bulunan operatör panellerle birlikte, OMKA üretim takip ekranları eşleştirilebilmektedir. OMKA üretim takip ekranında istenilen bazı girişler Makine operatör panellere aktarılabilmektedir. Böylelikle operatör ekranı üzerinden daha pratik olarak veri girişleri yapılabilmektedir.

 

Üretim Takip Sistemi 'nde Güvenlik Seviyeleri

Üretim takip cihazında her kullanıcı için, cihazdaki erişim seviyelerine göre kullanıcı şifresi belirlenebilmektedir. Bunun yanı sıra, parmak izi kullanıcı erişimi özelliği de sisteme eklenebilmektedir. 

Üretim takip cihazlarına, bir modül eklentisi ile yakınındaki bir cep telefonu veya tablet ile bağlantı sağlanarak doğrudan kontrol edilebilmektedir. Bu doğrultuda cep telefonu ile kontrol eden amir üst düzey güvenlik girdisiyle yetkilendirilmiş olur.

RFID kartlı kontrol sistemi ve Maskotlu ID lerde üretim takip sistemlerine entegre edilebilmektedir. Böylelikle sınırsız sayıda üretim takip cihazı ile farklı güvenlik seviyelerine sahip kullanıcılar kontrol edilebilmektedir.

Üretim Takip Sistemiyle Birlikte Kullanılan Üretim Takip Ekranı Ek Özellikleri

Üretim takibi yapılan makinenin baş tarafına istenilen 32'' - 90'' arası ölçülerde LCD ekran koyularak üretim ile bilgiler görülebilmektedir. Bunlar, operatör adı, performans bilgileri, üretim bilgileri, tüketim bilgileri gibi çeşitli bilgilerdir. Operatörün resmi ve firma kimlik bilgileri bile toplam, aylık ve makinedeki anlık performansı üretim takip ekranına aktarılabilmektedir. Eğer bu bir üretim takip sistemi destekli barkod uygulaması ise barkod resimleri de ekranda numaralarıyla anlık olarak gösterilebilmektedir.

Üretim takip ekranı TV ekranı olmakla beraber farklı tipte ekranlarla da hatbaşı gösterimi yapılabilmektedir. Bunun için andon ekran, led matris ekran gibi farklı ekran tiplerinde de gösterim yapılabilmektedir.

OMKA Üretim Takip Sistemi 'nde Anlık Olarak verinin Sıralı Takibi

Sistemimizde veri tabanı üzerinde yeni yapılan çalışmalar ile anlık güncellemeler tek bir tablo üzerinde, geriye doğru takibi artık mümkün olmaktadır. Bu durumda operatör tarafından yapılan güncellemeler de geriye doğru kontrol edilebilmekte, yapılan yanlış girişler görülebilmektedir. Bu özellik ile anlık takip sırasında yanlış girişler tespit edildikten sonra değiştirmeye olanak sağlanmaktadır.

 

OMKA GPRS YENİ NESİL ÜRETİM TAKİP CİHAZI

Telekomunikasyon alt yapısı kullanılarak, uzaktan kablosuz olarak, takip edilecek verilerin aktarımına olanak verecek şekilde OMKA Mühendislik olarak GPRS li üretim takip cihazı Ar-Ge çalışmalarımız da başlamıştır. Bu cihaz sayesinde kablo çekimi mümkün olmayan veya zor olan yerlerden artık haberleşme imkanı sağlayabilmekteyiz. 

                                                    

 

Üretim Takip Sisteminde Yenilikler

Omka Mühendislik 'te Ar-Ge çalışmaları devam etmektedir. Cihazlarımızı yeni nesil cihazlar ile değiştirmekteyiz. Aynı zamanda yeni özellikler kazandırmak için de çalışmalar devam etmektedir. Etkili bir üretim takip sistemi ile üreticilerin ihtiyacı olan verilerin toplanması ve hızlı bir şekilde müdahale edilebilmesi için gerekli yazılım eklentileri hazırlanmaktadır. Aynı zamanda kullanıcı dostu yeni program arayüzleri çalışmaları yapılmaktadır.

Üretim Takip Sistemi, Üretim Takip Ekranı ve Barkod Sisteminin Bir Arada Kullanılması

Üretim takibi yapan sisteme, OMKA Üretim takip cihazının bağlı olacağı tüm verilerin lokal olarak işlendiği ve tutulabildiği aynı zamanda bir LCD Tv ile üretimin durumunun hat başında gösterilebildiği endüstriyel PC eklenmektedir. Bu PC üzerinden hem veri takibi yapılmakta hem de Barkod okuyucu cihaz üzerinden veri girişi yapılabilmektedir.


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis